OKULUMUZUN TARİHÇESİ VE FİZİKİ YAPISI

Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi 1975 senesinde Yenişehir Mahallesi'nde İl Özel İdaresi'ne bağlı binada eğitim öğretime açılmıştır. 1976 yılından 1985 senesine kadar Kültür Caddesi üzerinde yer alan İlköğretime ait binada eğitim öğretime devam etmiştir. 1985 -1986 eğitim öğretim döneminde ise hal-i hazırdaki binasına taşınmıştır. Okulumuzun ilk açıldığı bina bir süre Valilik Yurdu, daha sonra Bingöl Güzel Sanatlar Lisesi olarak işlevselliğini sürdürmüştür. Sonrasında ise o bina yıkılarak yerine Sultan Abdulhamid Han Ortaokulu inşa edilmiştir.

Okulumuz bünyesinde 1993-1994 eğitim öğretim yılında Anadolu kısmı açılmış, 1998 senesinde ise hemen yanı başında Atatürk Lisesi yapılmıştır. Atatürk Anadolu Lisesi'nin Saray Mahallesi'ndeki yeni binasına taşınmasıyla birlikte eski binaları ek bina olarak okulumuz bünyesine alınmıştır. Şu an okulumuz Ana Bina ve Ek Bina olmak üzere iki bölümden meydana gelmektedir. Okulumuzda toplamda 30 sınıfta eğitim verilmektedir. Ayrıca okulumuz bünyesinde erkek öğrencilere hizmet veren 200 kişi kapasiteli parasız yatılı pansiyon da bulunmaktadır. Şubeler dışında okulumuzun 1 adet Fizik Laboratuvarı, 1 adet Kimya-Biyoloji Laboratuvarı, 1 adet Bilişim Teknolojileri Sınıfı,  2 adet Kur'an-ı Kerim Sınıfı,  2 adet Uygulama Mescidi ve 1 adet kütüphanesi mevcuttur. Yine okulumuzun zemin katında Konferans Salonu, ek bina zemin katında ise 1 adet çok amaçlı salon yer almaktadır. Çok amaçlı salonumuzda bir süre taşımalı öğrencilerimize öğle yemeği verilmiştir.  Bunun dışında okulumuzda 2 adet öğretmenler odası, 5 adet de idari oda bulunmakta ve okul binalarımız doğal gaz sistemi ile ısıtılmaktadır.

Yayın: 28.02.2023 - Güncelleme: 02.03.2023 17:06 - Görüntülenme: 324